0

Cæsarsalat med stegt kyllingebryst, spidskål og bagte løg

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løg
1 min.
Bag løgene

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en brade pande med bagepapir.

Flæk løgene i kvarte og spred ud på bagepladen og vend med olie og salt. Bag løgene i ca. 15 min., indtil de er møre og har fået lidt farve.

 

Primitivo surdejs bolle med fuldkornhvidløg
5 min.
Bag brødet

Dæk en ny bradepande med bagepapir.

Skær brødet i tern og spred ligeledes ud på bagepladen. Vend med olie, salt og revet hvidløg.

Bag brødet i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring, indtil croutonerne er sprøde og gyldne. Rør rundt undervejs.

kyllingebryst
10 min.
Steg kyllingen

Varm en pande op ved middelhøj varme. Steg kyllingen i lidt olie i ca. 3-4 min. på hver side, indtil den har fået godt med farve på 2 sider og lige netop er gennemstegt. Tag kyllingen af panden og lad hvile til senere. TIlsæt evt. stegeskyen fra panden i dressingen.

mayonnaisecreme fraiche 18%skalotteløgparmigiano reggiano (Parmesan)
15 min.
Rør dressingen

Riv løget, hvidløget og osten i en stor skål og vend med mayonnaisen og creme fraichen. Smag til med salt og peber.

spidskål
20 min.
Skær spidskålen

Skær spidskålen i mundrette stykker og vend med dressingen.

Skær kyllingen i lange skiver og kom i salaten sammen med løgene og croutonerne.

Smag salaten til med salt og peber.

30 min.
Servering

Servér salaten og top med med lidt olivenolie og peber. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?