Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Flæk løgene i kvarte, spred dem ud på en bageplade med bagepapir, og vend med olie og salt.
Bag løgene i ca. 15 min., indtil de er møre, og har fået lidt farve.
Skær brødet i tern, og spred ligeledes dem ud på en bageplade med bagepapir.
Vend brødternene med olie, salt og lidt revet hvidløg efter smag, og bag dem i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring, indtil croutonerne er sprøde og gyldne.
Varm en pande op ved middelhøj varme, og steg kyllingen i lidt olie i ca. 3-4 min. på hver side, indtil den har fået godt med farve på 2 sider, og lige netop er gennemstegt.
Tag kyllingen af panden, og lad den hvile til senere (tilsæt evt. stegeskyen fra panden i dressingen).
Riv skalotteløg, hvidløg (brug resten her) og ost i en stor skål, vend med mayonnaise og creme fraiche, og smag til med salt & peber og evt. stegesky fra kyllingen.
Skær spidskålen i mundrette stykker, og vend med dressingen.
Skær kyllingen i strimler, og kom dem i salaten sammen med de bagte løg og brødcroutonerne.
Smag salaten til med salt og peber.
Servér cæsarsalat toppet med lidt olivenolie og peber.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften