0
Meniuerestegt mørksej i skorzonesuppe med gremolata og brød

Meniuerestegt mørksej i skorzonesuppe med gremolata og brød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

skorzonerrødderløgfløde 9%citron
1 min.
Lav suppen

Skær løg og skorzonerrødder i grove stykker, og overfør dem til en kasserolle sammen med fløden. Tilsæt vand, indtil det dækker grøntsagerne.

Lad grøntsagerne koge i ca. 15 min., indtil de er helt møre. 

Blend det hele med en stavblender, og tilsæt evt. lidt vand, hvis suppen er for tyk.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

mørksejfilet uden skind
10 min.
Krydr fisken

Skær fisken i stykker på ca. 2x2 cm., og krydr dem godt med salt.

citronhvidløgpersille
15 min.
Lav gremolataen

Riv hvidløget ned i en skål sammen med skallen fra citronen.

Hak persillen fint, og tilsæt den til skålen. 

mørksejfilet uden skind
20 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Vend fiskestykkerne i 1 spsk. hvedemel pr. person.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1/2 spsk. olie pr. person. Steg fisken i ca. 1 min. på hver side, indtil den har fået godt med farve og begynder at flage.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
25 min.
Lun bollerne

Varm bollerne op i ovnen eller på en brødrister som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Fordel suppen i skåle, og anret fisk og gremolata henover. Servér brødet til.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
586 kcal
Fedt:
16,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,3 g
Kulhydrat:
65 g
heraf sukkerarter:
7,8 g
Kostfibre:
5,7 g
Protein:
39,8 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?