0
Cajunkrydrede kyllingelår med tomat, spidskål og salvie

Cajunkrydrede kyllingelår med tomat, spidskål og salvie

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kyllingelår
1 min.
Steg kyllingen

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Kom kyllingen med skindsiden nedad i en stor gryde, der kan tåle at komme i ovnen, med 1 tsk. olie pr. person.

Varm gryden op ved middelhøj varme, og lad kyllingen stege på begge sider, indtil den får godt med farve.

Skagenfood tomatsugooliven, uden stencannellinibønnercajun krydderi
3 min.
Forbered spidskålen

Flæk kålen i 1/8.

Når kyllingen er stegt færdig, tages den op af gryden.

Steg kålen i kyllingefedtet på skærefladen i ca. 2 min., indtil den har fået lidt farve.

Vend kålen om på den anden side, og tilsæt sugo, oliven, bønner og krydderiblandingen.

Vend det hele godt rundt, og tilsæt kyllingen med skindsiden opad.

Krydr med salt og peber, og kom gryden i ovnen i 20 min.

salvie
20 min.
Steg salvien

Varm en kasserolle op ved middelvarme.

Når kasserollen er varm, steges salviebladene i 1/2 spsk. olie pr. person af flere omgange i ca. 1 min. på begge sider, indtil de bliver gyldne og sprøde.

Overfør til en tallerken med fedtsugende papir, og krydr med salt. 

40 min.
Anretning

Fordel kyllingeretten i dybe tallerkener, og anret salvien henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Cajun krydderiet indeholder:

20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt

Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
545 kcal
Fedt:
25,9 g
heraf mættede fedtsyrer:
4 g
Kulhydrat:
36 g
heraf sukkerarter:
6,4 g
Kostfibre:
4,8 g
Protein:
36,8 g