0
Cajun kyllingevinger med broccoli og frisk crunchitasalat

Cajun kyllingevinger med broccoli og frisk crunchitasalat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem

bagekartofler
1 min.
Bag kartoflerne

Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Dæk en bageplade med bagepapir.

Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. pers., og krydr dem med salt.

Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve, og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.

kyllingevingerbroccolicajun krydderihvidløg
10 min.
Bag kyllingen og broccolien

Spred kyllingen ud i et ildfast fad, og vend med halvdelen af krydderiblandingen. Bag kyllingen i 5 min. 

Skær broccolien i grove stykker, og vend i kyllingen med resten af krydderiblandingen og revet hvidløg.

Bag yderligere 15 min., til broccolien og kyllingen får godt med farve, og rør lidt rundt undervejs.

15 min.
Rør vinaigretten

Bland 1 tsk. olivenolie, 1 tsk. balsamico og ½ tsk. sennep pr. pers. i en stor skål, og tilføj lidt salt.

20 min.
Lav salaten

Skær agurken og radiserne i tynde skiver, og vend det i vinaigretten.

Pil bladene fra stokken på salaten, og vend det i lige før servering. Smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér kylling og broccoli med kartofler og salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Crunchita-salat er en super sprød og crisp krydsning af Romaine- og icebergsalat.

Bonusinfo

Cajun krydderiet indeholder:

20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt

Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
583 kcal
Fedt:
23,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,5 g
Kulhydrat:
56,4 g
heraf sukkerarter:
3,8 g
Kostfibre:
8,5 g
Protein:
32,8 g