Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 200 grader varmluft. Sæt en gryde over med kogende saltet vand.
Pil majsene og kog dem i 5 min.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær kartoflerne i stave, spred dem ud på bagepladen, vend dem i 1 tsk. olie pr. person, og krydr dem med salt. Bag kartoflerne i ca. 20 min., indtil de har fået en gylden farve og er bløde ind til midten. Rør evt. lidt i kartoflerne undervejs for en jævn stegning.
Spred kyllingen ud på et ildfast fad og vend med halvdelen af krydderiblandingen.
Bag kyllingen i 5 min. Når majsene er kogt færdigt sigtes vandet fra og majsene vendes med resten af krydderiblandingen og revet hvidløg.
Bag yderligere 15 min., indtil majsene og kyllingen for godt med farve. Rør lidt rundt undervejs.
Bland 1 tsk. olivenolie, 1 tsk. balsamico og ½ tsk. sennep, og lidt salt pr. person i en stor skål.
Skær agurken og radiserne i tynde skiver og vend i vinaigretten. Pil bladene fra stokken på salaten og vend i salaten lige før servering. Smages til med salt og peber.
Servér kyllingen og majsene med kartoflerne og salaten.
Crunchita-salat er en super sprød og crisp krydsning af Romaine- og icebergsalat.
Cajun krydderiet indeholder:
20% Spidskommen, 20% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% cayenne, 10% sort peber, 10% timian, 10% sennepskorn, 5% oregano og 5% havsalt
Cajun har sit navn fra Cajun-folket i Lousiana, der er efterkommere af franske kolonister, der blev fordrevet fra Acadienne i Canada af englænderne i 1775.
Kommentarer og forslag til opskriften