0

Californisk torsk med avokado, tomat, jalapeño og oliven

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Sauce: Skær løg og hvidløg i tynde skiver. Befri tomaterne for stilk og kerner og skær tomatkødet i små tern. Hak de syltede jalapeños fint. Varm lidt olie op på en sauterpande og sauter løg og hvidløg til de har taget en smule farve. Tilsæt tomater, jalapeños og hvidvin og lad det simre til væden er reduceret til det halve.

Fisk: Skær imens torsken i 4 ensartede portionsstykker og vend dem i majsmelet blandet med lidt salt og peber. Læg stykkerne på en bageplade og krydr dem med lidt mere salt og peber. Sæt dem i en 225 grader varm ovn i 12-14 min. (til de er lige er gennembagte).

Sauce (fortsat): Skær olivenerne i skiver. Tag saucen af varmen, rør oliven og smør i og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.

Anretning: Befri avokadoerne for skal og sten og skær avokadokødet i skiver. Fordel saucen i 4 dybe tallerkner og placer et stykke torsk i midten af hver. Top fisken med avokadoskiver, dryp med limesaften og drys grofthakket koriander henover. Server straks efter.

Server sammen med kogte ris og grillede majskolber med koldt smør og salt.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.