0
Cambodjiansk laab salat med ristede løg og mynte

Cambodjiansk laab salat med ristede løg og mynte

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

perlespelt
1 min.
Kog spelten

Kom spelten i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg, indtil de er møre - ca. 20 min.

gulerod
3 min.
Bag gulerødderne

Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft. Dæk en bradepande med bagepapir.

Skræl og skær gulerødderne i stave og spred dem ud på bagepladen. Vend dem i 1/2 spsk. olivenolie pr. person og krydr med salt.

Bag gulerødderne i ca. 20-25 min., indtil de får godt med farve og er møre.

hakket oksekød 3-6%tom yum-krydderi
10 min.
Steg kødet

Varm en pande op ved høj varme. Steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person under omrøring i 3-4 min., indtil det er gennemstegt. Tilsæt krydderiblandingen og smag til med salt og peber.

rødløgcitronnam pla (fiskesauce)mynteristede løg
15 min.
Rør salaten

Hak rødløget og myntebladene i tynde strimler og overfør til en stor skål.

Tilsæt revet citronskal, citronsaften og fiskesaucen. 

Når de bagte gulerødder er færdige, kommes de i skålen sammen med kødet og vendes godt rundt.

Toppes med ristede løg.

25 min.
Anretning

Fordel spelten i skåle og anret laab-salaten henover.

NB: På billedet er der benyttet squash, men du modtager gulerødder.

Bonusinfo

Tom yom-krydderi indeholder: 

  • 40% urtebouillon
  • 25% Galangal
  • 15% ingefær
  • 10% citrongræs
  • 5% rød chili
  • 5%, keffir lime

Næringsindhold pr. person:

Energi:
575 kcal
Fedt:
25,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,2 g
Kulhydrat:
46,5 g
heraf sukkerarter:
16,8 g
Kostfibre:
10,7 g
Protein:
35 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?