Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Forvarm ovnen ved 225 grader varmluft.
Hak mørbraden i små stykker og overfør til en stor skål sammen med hakkekødet og 1/4 tsk. fint salt pr. person. Rør det sejt og tilsæt ægget og 1 spsk. hvedemel pr. person.
Dræn bønnerne, mos dem med en gaffel og hak 1/4 af løget fint. Kom det i kødet og bland det godt rundt med en god mængde knust peber. Lad det hvile på køl til senere.
Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Dæk en bradepande med bagepapir.
Skær løget i kvarte og riv kålen fra stilken i mundrette stykker. Spred dem ud på en bageplade, dækket med bagepapir og vend dem i 1 tsk. olie pr. person og lidt salt og peber. Bag grøntsagerne i ca. 10 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.
Form 3 kødboller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1 tsk. olie i ca. 2-3 min. på hver side på 3 sider.
Hæld yoghurten i en skål og krydr med salt og peber.
Servér dellerne med kartofler, de bagte grøntsager og yoghurten.
Kundekommentarer ()