Skær pølsen (helst en krydret italiensk – ellers kan bacon bruges) i små tern og rist dem gyldne uden fedtstof. Kom kødet ved og brun det godt af. Hak imens løg og hvidløg fint, kom det i gryden og sauter videre til løgene er klare. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, brun farin, salt og peber og lad saucen simre uden låg til konsistensen er let cremet. Rør ricotta, mozzarella, æg, mælk, persille, salt og peber sammen i en skål og fordel halvdelen i et passende ildfast fad. Skær lasagnepladen i 8 stykker, fordel kødfyldet i den ene ende af hver og rul dem sammen til rør. Læg rørene ved siden af hinanden i fadet. Hæld resten af osteblandingen over pastarullerne, riv et pænt lag parmesan over og bag cannellonierne ved 200 grader i 20-25 min. til de er gyldne på toppen og pastaen er helt mør.
Server retten med en frisk tomatsalat, en fyldig grøn salat og godt groft brød til.
Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.
Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften