0
Carnitas i røget chili med tomat og grillet aubergine

Carnitas i røget chili med tomat og grillet aubergine

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
speltkerner
1 min.
Spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

auberginesalt
10 min.
Auberginen

Forvarm ovnen til 200 grader. 

Skær auberginen i 2 cm. tykke skiver, og spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir. Vend med 1/2 spsk. olivenolie pr. person, og krydr med salt. Bages i ovnen i ca. 10 min. indtil de er helt møre.

løgchipotlesauce krydderibouillontomatpurécitronolivenolie, ekstra jomfru
15 min.
Chilisovsen

Pil løget, og hak det groft.

Varm en gryde op ved middel varme, og steg chilipulveret (pas på med mængden - den er stærk) i 1/2 spsk. olie pr. person i 1 min. under omrøring. Tilsæt løget, og steg i 2 min. Tilsæt bouillon, tomatpure, citronsaft, 1 tsk. honning og 1,5 dl vand pr. person. Læg låg på gryden, og lad retten simre i ca. 15 min., til sovsen er tyk. Smages til med salt og peber.

 

Sous vide, mør grisenakke
20 min.
Kødet

Tag kødet ud af posen, og kom væden fra kødet i chilisovsen.

Varm en pande op ved middelhøj varme, og skær kødet i chunks. Steg det i et par dråber olie, til det får godt med farve og bliver gennemvarmt. 

Overfør efterfølgende kødet til chilisovsen.

30 min.
Anretning

Servér kødet og chilisovsen med spelt og aubergine. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Indeholder:

25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
581 kcal
Fedt:
24,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,4 g
Kulhydrat:
52,7 g
heraf sukkerarter:
10,5 g
Kostfibre:
12 g
Protein:
31,7 g