0
Carnitas i røget chili med tomat og grillet aubergine

Carnitas i røget chili med tomat og grillet aubergine

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
speltkerner
1 min.
Spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.

auberginesalt
10 min.
Auberginen

Forvarm ovnen til 200 grader. 

Skær auberginen i 2 cm. tykke skiver, og spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir. Vend med 1/2 spsk. olivenolie pr. person, og krydr med salt. Bages i ovnen i ca. 10 min. indtil de er helt møre.

løgchipotlesauce krydderibouillontomatpurécitronolivenolie, ekstra jomfru
15 min.
Chilisovsen

Pil løget, og hak det groft.

Varm en gryde op ved middel varme, og steg chilipulveret (pas på med mængden - den er stærk) i 1/2 spsk. olie pr. person i 1 min. under omrøring. Tilsæt løget, og steg i 2 min. Tilsæt bouillon, tomatpure, citronsaft, 1 tsk. honning og 1,5 dl vand pr. person. Læg låg på gryden, og lad retten simre i ca. 15 min., til sovsen er tyk. Smages til med salt og peber.

 

Sous vide, mør grisenakke
20 min.
Kødet

Tag kødet ud af posen, og kom væden fra kødet i chilisovsen.

Varm en pande op ved middelhøj varme, og skær kødet i chunks. Steg det i et par dråber olie, til det får godt med farve og bliver gennemvarmt. 

Overfør efterfølgende kødet til chilisovsen.

30 min.
Anretning

Servér kødet og chilisovsen med spelt og aubergine. 

Bonusinfo

Indeholder:

25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
581 kcal
Fedt:
24,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,4 g
Kulhydrat:
52,7 g
heraf sukkerarter:
10,5 g
Kostfibre:
12 g
Protein:
31,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?