0
Røget makrel med lun kartoffelsalat og radiser i grøn pesto

Røget makrel med lun kartoffelsalat og radiser i grøn pesto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartoflersalt
1 min.
Kogte kartofler

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge. Skrub kartoflerne grundigt under vand.

Kom kartoflerne i vandet (det behøver ikke at koge), og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Når vandet koger, tilberedes de i ca. 10 min, til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min længere, før du hælder vandet fra.

hel røget makrel
10 min.
Makrellen

Pil kødet fra benene på makrellen. Vær forsigtig med benene omkring bugen, som kan sidde godt fast på kødet.

spidskålradiserbasilikum
15 min.
Grøntsagerne

Skyl kålen og radiserne grundigt, og afdryp for vand. Skær radiserne i tynde skiver, flæk spidskålen i kvarte, og skær den i mundrette stykker.

Skyl basilikummen grundigt, afdryp den for vand, og hak den groft.

olivenolie, ekstra jomfrueddikebasilikumparmigiano reggiano (Parmesan)sort peber
25 min.
Pestoen

Kom 1 spsk. olie og eddike pr. person i en skål, tilsæt basilikummen og riv halvdelen af parmesanen ned i skålen. Rør godt rundt, og smag til med salt og peber.

30 min.
Salaten

Skær kartoflerne i halve, og vend dem i pestoen sammen med spidskålen og radiserne. Smages til med salt.

35 min.
Anretning

Fordel den lune kartoffelsalat i dybe tallerkener, top med resten af parmesanosten og anret makrelstykkerne henover.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
564 kcal
Fedt:
34,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,9 g
Kulhydrat:
33,8 g
heraf sukkerarter:
4,4 g
Kostfibre:
6,4 g
Protein:
27,1 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?