
Næringsfordeling pr. person
Energi: 506 kcal
Fedt: 11,1g
Kulhydrat: 45,2g
Protein: 45,1g
Kostfibre: 7,62g
Skyl blegselleri og brocolli og dryp godt af.
Skær blegselleri i skiver og gem topbladene. Skær brocollien i buketter.
Stokken på brocollien kan også bruge hvis du tager den yderste skal af med en urtekniv.
Pil løget og halver og skær i tynde skiver.
Varm en gryde op ved middelhøj varme.
Kom 1 tsk olie på panden og steg kødet til det får god farve. Steg det i 3 min uden for meget omrøring.
Kom løg og selleri i og steg yderligere i 2 min under omrøring.
Kom bønner, boullion og 0,5 dl vand i pr. person.
Sørg for at få rørt bullionen godt ud, skru ned på lav temperatur og lad det simre under låg i 15 min.
Fyld en gryde op med vand og få i kog under låg.
Kom godt med salt i. Det skal være ligeså salt som vandet ved Vesterhavet.
Når vandet koger kommes kålen i. Tag det op med en hulske eller si efter 1 min.
Kom det i en skål og vend med 1 tsk olie, citronsaft og selleribladene.
Bemærk: Hvis du laver mad til færre end 3 personer, skal der bruges mindre citron.
Cassouleten skal have konsistens lidt a la en god kødsovs. Hvis den er lidt vandet, så tag låget af og lad den simre lidt længere. Hvis den er lidt for drøj kan du tilsætte lidt vand. Smag den til med salt og peber og server i en dyb skål med den blancherede kål som tilbehør.
Se næringsindhold her: https://www.dropbox.com/s/ocmwzmwcrtt4wie/Cassoulet%20n%C3%A6rringsindhold.PNG?dl=0
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften