Næringsfordeling pr. person
Energi: 506 kcal
Fedt: 11,1g
Kulhydrat: 45,2g
Protein: 45,1g
Kostfibre: 7,62g
Skyl blegselleri og brocolli og dryp godt af.
Skær blegselleri i skiver og gem topbladene. Skær brocollien i buketter.
Stokken på brocollien kan også bruge hvis du tager den yderste skal af med en urtekniv.
Pil løget og halver og skær i tynde skiver.
Varm en gryde op ved middelhøj varme.
Kom 1 tsk olie på panden og steg kødet til det får god farve. Steg det i 3 min uden for meget omrøring.
Kom løg og selleri i og steg yderligere i 2 min under omrøring.
Kom bønner, boullion og 0,5 dl vand i pr. person.
Sørg for at få rørt bullionen godt ud, skru ned på lav temperatur og lad det simre under låg i 15 min.
Fyld en gryde op med vand og få i kog under låg.
Kom godt med salt i. Det skal være ligeså salt som vandet ved Vesterhavet.
Når vandet koger kommes kålen i. Tag det op med en hulske eller si efter 1 min.
Kom det i en skål og vend med 1 tsk olie, citronsaft og selleribladene.
Bemærk: Hvis du laver mad til færre end 3 personer, skal der bruges mindre citron.
Cassouleten skal have konsistens lidt a la en god kødsovs. Hvis den er lidt vandet, så tag låget af og lad den simre lidt længere. Hvis den er lidt for drøj kan du tilsætte lidt vand. Smag den til med salt og peber og server i en dyb skål med den blancherede kål som tilbehør.
Se næringsindhold her: https://www.dropbox.com/s/ocmwzmwcrtt4wie/Cassoulet%20n%C3%A6rringsindhold.PNG?dl=0
Kundekommentarer ()