0
Cassoulet med chili og bacon
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
bacon i ternløgbladsellerirød chilihvidløg
1 min.
Forberedelse

Skyl chili og bladselleri.

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint sammen med chili (undlad kernerne, hvis retten ikke skal være for stærk) og bladselleri. Hak bladene fra sellerien fint, og gem dem til anretning.

 

bacon i terntomatpurégrøntsags bouilloncannellinibønner
10 min.
Cassouleten

Varm en gryde op til middel varme.

Kom løg, hvidløg, chili og selleri i gryden sammen med 1 spsk. olie pr. person, og lad det simre under omrøring i ca. 5 min., indtil det bliver gyldent.

Spred grøntsagerne ud til siden, og steg tomatpureen i midten af gryden i ca. 30 sek. 

Tilsæt bacon og bønner, og steg i yderligere 1 min. under omrøring. 

Hæld vand i gryden, indtil det dækker, og tilsæt bouillonen. Lad retten simre i 10 min., indtil den har sat sig lidt og er blevet mere "grødet". 

Smag til med salt og peber.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Bollerne

Bag eller rist bollerne som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Fordel cassouleten i skåle, og top med den hakkede bladselleri. Serveres sammen med brødet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
547 kcal
Fedt:
24,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,9 g
Kulhydrat:
59,1 g
heraf sukkerarter:
8 g
Kostfibre:
3,8 g
Protein:
19,7 g