0
Cassoulet med chili og bacon
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Bladselleri, Selleri, Gluten

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bacon i ternløgbladsellerirød chilihvidløg
1 min.
Forberedelse

Skyl chili og bladselleri.

Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint sammen med chili (undlad kernerne, hvis retten ikke skal være for stærk) og bladselleri. Hak bladene fra sellerien fint, og gem dem til anretning.

 

bacon i terntomatpurébouilloncannelinibønner
10 min.
Cassouleten

Varm en gryde op ved middel varme.

Kom løg, hvidløg, chili og selleri i gryden sammen med 1 spsk. olie pr. person, og lad det simre under omrøring i ca. 5 min., indtil det bliver gyldent.

Spred grøntsagerne ud til siden, og steg tomatpureen i midten af gryden i ca. 30 sek. 

Tilsæt bacon og bønner, og steg i yderligere 1 min. under omrøring. 

Hæld vand i gryden, indtil det dækker, og tilsæt bouillonen. Lad retten simre i 10 min., indtil den har sat sig lidt og er blevet mere "grødet". 

Smag til med salt og peber.

Ølandshvedeboller
20 min.
Bollerne

Bag eller rist bollerne som angivet på pakken.

30 min.
Anretning

Fordel cassouleten i skåle, og top med den hakkede bladselleri. Serveres sammen med brødet.

Bonusinfo

Nyklassikeren Ølandshvedebolle, som vi har valgt som vores "husbrød" er blandet med ristet hvedeflager og fuldkornssurdej og fermenteret i op til 24 timer, dette giver en utrolig dejlig krumme med den genkendelige dybe kornsmag.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
547 kcal
Fedt:
24,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,9 g
Kulhydrat:
59,1 g
heraf sukkerarter:
8 g
Kostfibre:
3,8 g
Protein:
19,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?