0
Cassoulet med bacon, champignon og rosmarin

Cassoulet med bacon, champignon og rosmarin

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

champignonsløgbladselleribacon i tern
1 min.
Steg grøntsagerne

Varm en stor gryde op ved middelhøj varme. Steg baconen i 1 tsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve på to sider.

Skær svampene, løgene og sellerien i grove stykker og overfør til gryden.

Lad det stege ved høj varme i ca. 3-4 min., indtil det får lidt farve.

flåede tomaterrosmarinbacon i ternhvide bønner
10 min.
Rør cassouleten

Tilsæt flåede tomater, 1/2 dl vand pr. person og rosmarinen. Få det op at simre.

Dræn bønnerne for væde og kom dem i gryden. Lad det simre i ca. 10 min.

Smages til med salt og peber.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Lun bollerne

Lun bollerne i ovnen eller på en rister.

25 min.
Anretning

Fordel retten i dybe tallerkener og riv osten henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
546 kcal
Fedt:
18 g
heraf mættede fedtsyrer:
2,4 g
Kulhydrat:
62,6 g
heraf sukkerarter:
11,3 g
Kostfibre:
8,5 g
Protein:
26,8 g