Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Varm en stor gryde op ved høj varme.
Skær kødet i mundrette stykker og steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve. Det behøver ikke være gennemstegt.
Overfør kødet en skål og gem til senere.
Skær løgene, gulerødderne og svampene i grove stykker og overfør til gryden med yderligere 1/2 spsk. olie pr. person. Steg dem i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring, indtil de får godt med farve.
Kom krydderiblandingen i grøntsagerne og rør rundt 1 minuts tid.
Dræn bønnerne for væde og hæld i gryden sammen med de flåede tomater og få det op at simre. Hæld lidt vand i gryden, hvis det bliver for tykt.
Hak persillen groft.
Kom kødet i cassouleten og lad det simre, indtil det er gennemstegt. Smag retten til med salt og peber.
Fordel cassouleten i skåle og top med persillen.
Albondigas krydderi indeholder:
40% sød paprika, 25% hvidløgspulver, 10% sort peber, 10% røget paprika, 10% muskatnød, 4,5% gurkemeje, 0,5% safran
Kommentarer og forslag til opskriften