Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Varm en stor gryde op ved høj varme.
Skær kødet i mundrette stykker, og steg det i 1/2 spsk. olie pr. pers., til det får godt med farve. Det behøver ikke være gennemstegt.
Overfør kødet til en skål, og gem det til senere.
Skær løg, gulerødder og svampe i grove stykker, overfør dem til gryden med yderligere 1/2 spsk. olie pr. pers., og steg dem i ca. 5 min. ved jævnlig omrøring, til de får godt med farve.
Tilsæt krydderiblandingen til gryden med grøntsager, og rør rundt 1 minuts tid.
Dræn bønnerne for væde, hæld dem i gryden sammen med de flåede tomater, og få det op at simre.
Hæld lidt vand i gryden, hvis det bliver for tykt.
Hak persillen groft.
Kom kødet i cassouleten, og lad det simre, til det er gennemstegt.
Smag retten til med salt og peber.
Fordel cassouleten i skåle, og top med hakket persille.
Albondigas krydderi indeholder:
40% sød paprika, 25% hvidløgspulver, 10% sort peber, 10% røget paprika, 10% muskatnød, 4,5% gurkemeje, 0,5% safran
Kommentarer og forslag til opskriften