0

Champignon- og spinatrisotto

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Hak løg og hvidløg fint og sauter begge dele møre i lidt olie. Skær champignonerne i halve eller kvarte afhængigt af størrelse og sauter dem med løgene i 2-3 min. Skyl risene under koldt vand, kom dem i gryden og vend rundt til de er ”klare”. Tilsæt så fond af flere omgange – lad risene optage al væden før der igen tilsættes ny, og rør jævnligt. Skyl spinaten godt, dryp af og rør det i den møre risotto sammen med parmesanen.

Smag til med salt og peber og server straks med godt groft brød til eller som tilbehør til fx fjærkræ.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.