0

Cheddargratineret blomkålscreme med bacon og forårsløg

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rist baconen gylden og sprød og dryp godt af på køkkenrulle.

Trim forårsløgene og snit dem i tynde skiver.

Del blomkålen i mundrette, ensartede buketter og damp dem møre i lidt letsaltet vand. Hæld vandet fra, lad dem dampe tørre og mos dem med et piskeris.

Rør flødeost, cremefraiche, parmesan, ¾ af forårsløgene og 4 skiver knust bacon i og smag til med salt og peber. Bred blandingen jævn ud i et smurt ildfast fad og drys med revet cheddar og dernæst de resterende 2 skiver knust bacon og resten af forårsløgene.

Sæt fadet i ovnen ved 185 grader i ca. 30 min. til cremen bobler i kanten og osten er gylden. Server til fisk, kød eller fjerkræ.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?