0

Cherrytomater og frisk mozzarella på frillice med oliven, pesto og pinjekerner (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Cashewnødder, Sulfitter

Fremgangsmåde

Halver tomaterne, skær mozzarellaen i tern og snit løget i tynde skiver. Skyl salaten, bræk den i mundrette bidder og bred den ud på et fladt fad. Fordel tomater, mozzarella og løg henover og drys med oliven og pinjekerner. Dryp med balsamicoen og krydr med salt og peber. Rør pestoen med en smule olie - brug kun så meget, at det lige flyder. Dryp det over salaten og server til fx pastaretter, italiensk pølse eller skinke eller et stykke ost med godt italiensk brød til.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?