0
Chia-stegt kullerfilet med svampe samt æblesalat med estragon

Chia-stegt kullerfilet med svampe samt æblesalat med estragon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub eller skræl kartoflerne grundigt, og skyl dem. Halvér kartoflerne, og læg dem i et ovnfast fad sammen med de 2 (upillede) hvidløgsfed pr. person. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 35-40 min.

Svampe: Soigner østershattene, og del dem i mundrette bidder. Varm en pande op til hård varme, og steg svampene i lidt neutral olie eller afklaret smør. Når de er godt brune, tilsættes 3-4 klumper frisk smør, hakkede skalotteløg, hakket hvidløg og hakket estragon. Derefter ristes det hele igennem i 1 minut. Krydr med salt og sort peber, og riv lidt af den gule citronskal i.

Æblesalat: Skær æblerne i strimler, og vend dem sammen med masser af plukket estragon (brug kun bladene – gem evt. stilkene til en god estragoneddike), god olivenolie og citronsaft. Smag til med salt og peber.

Fisk: Del fisken i portionsstykker og krydr med lidt salt. Bland rasp sammen med chiafrø og lidt fint salt. Vend fileterne i lidt mel, dernæst i et sammenpisket æg og til sidst - hvis ingen æg, brug mælk/fløde i chia/raspblandingen. Steg dem på en pande i rigeligt neutral olie, til de er gyldne, kom et par klumper koldt smør ved, og vend fisken når smørret er bruset af. Steg fiskestykkerne 2-3 minutter på hver side. Lad fisken dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?