1. Kom risene i en sigte, og skyl dem under rindende vand. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer. Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter.
2. Brun kødet ved høj varme i en tykbundet gryde med lidt olie. Tilsæt krydderiet, og lad det stege med i et minuts tid.
3. Dræn vandet fra bønnerne i en sigte, skyl dem i koldt vand, og tilsæt bønnerne til kødet.
4. Hak chilien, og lad den stege med. Hvis der er sarte ganer til bords, så vent med at tilsætte chilien til allersidst som pynt.
5. Tilsæt de hakkede tomater og vand svarende til 1/3 af en dåse, dvs. ca. 1 dl og rør rundt.
6. Skru ned for varmen, når retten igen koger. Lad den simre i 15-20 minutter. Prøv om du kan undgå at røre i gryden undervejs, det vil give bedre smag. Det er selvfølgelig vigtigt, at retten ikke brænder på, så skrab bunden forsigtigt med en ske, for at tjekke, om der er behov for omrøring.
7. Skær i mellemtiden tomater og avokado i små tern.
8. Smag chili con carnen til med salt og peber. Anret i en skål med en smule ris, og pynt med avokado og tomattern samt en generøs klat crème fraiche
Ingredienser: Spidskommen, indeholder: Koriander, chili, oregano, merian, sød paprika
Kundekommentarer ()