0
Chili con carne
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris

Kom risene i en sigte, og skyl dem under rindende vand. Kog risene efter anvisningen på posen. 

hakket oksekødchili con carne krydderirøde kidneybønnerrød chiliflåede og hakkede tomatertomateravokado
5 min.
Chili con carne

Brun kødet ved høj varme i en tykbundet gryde med lidt olie. Tilsæt krydderiet, og lad det stege med i et minuts tid. 

Dræn vandet fra bønnerne i en sigte, skyl dem i koldt vand, og tilsæt bønnerne til kødet. 

Hak chilien, og lad den stege med. Hvis der er sarte ganer til bords, så vent med at tilsætte chilien til allersidst som pynt.

Tilsæt de hakkede tomater og vand svarende til 1/3 af en dåse, dvs. ca. 1 dl og rør rundt. 

Skru ned for varmen, når retten igen koger. Lad den simre i 15-20 minutter. Prøv om du kan undgå at røre i gryden undervejs, det vil give bedre smag. Det er selvfølgelig vigtigt, at retten ikke brænder på, så skrab bunden forsigtigt med en ske, for at tjekke, om der er behov for omrøring.

Skær i mellemtiden tomater og avokado i små tern.

Smag chili con carnen til med salt og peber. 

creme fraiche 18%
30 min.
Anretning

Anret i en skål med en smule ris, og pynt med avokado og tomattern samt en generøs klat creme fraiche.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Chili con carne krydderi

Ingredienser: Spidskommen, indeholder: Koriander, chili, oregano, merian, sød paprika

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.