0
Chili con carne med finthakket spidskål, tomat og mynte

Chili con carne med finthakket spidskål, tomat og mynte

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
løghakket oksekød 3-6%røde kidneybønnerflåede tomaterchili con carne krydderisort peberhvidløg
1 min.
Chilien

Pil løget og hvidløget, og hak begge dele groft.

Varm en gryde op ved høj varme. Når gryden er rygende varm, steges kødet i 1/2 spsk. olie pr. person, indtil det får godt med farve. Skru ned for varmen, tilsæt løg og hvidløg, og steg dem under omrøring, indtil de er gyldne. Hæld krydderiblandingen i, og steg i yderligere 1 min.

Hæld bønnerne og de flåede tomater i retten, og lad den simre i ca. 15 min. under låg. Hæld lidt vand i retten, hvis den begynder at sætte sig i bunden.

Smag til med salt og peber.

spidskåltomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailmynte
15 min.
Salaten

Skyl kål, tomater og mynte grundigt, og afdryp for vand. Snit kålen fint, skær tomaterne i små stykker, og krydr begge dele med salt.

Pil myntebladene fra stilken, og hak bladene groft. 

Når kål og tomater har smidt lidt væske, hældes de over i en lille skål sammen med 1 tsk. sennep, 1/2 spsk. eddike og 1/2 spsk. olivenolie pr. person. 

Vend dressingen og myntebladene med salaten lige før servering.

30 min.
Anretning

Servér chili con carne i dybe tallerkener, og spis salaten ved siden af.

Velbekomme!

Bonusinfo

Chili con carne krydderi

Ingredienser: Spidskommen, indeholder: Koriander, chili, oregano, merian, sød paprika

Næringsindhold pr. person:

Energi:
537 kcal
Fedt:
23,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
4,7 g
Kulhydrat:
39,4 g
heraf sukkerarter:
13,3 g
Kostfibre:
6,8 g
Protein:
42,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?