Chili con carne: Brun kødet i lidt olie i en gryde og krydr med salt og peber. Hak imens løg og hvidløg, rens peberfrugterne og skær dem i strimler. Tag kødet op og sauter løg, hvidløg og peberfrugt i samme gryde. Læg kødet tilbage i gryden og tilsæt chiliflager, flåede hakkede tomater og spice mix. Lad det simre ved middel varme i 20-25 min. Kom kakao og chilibønner i og kog yderligere 10-15 min. Smag til med salt og peber.
Ris: Skyl risene grundigt under koldt vand og kom dem i en gryde. Kog 6 dl vand i elkedlen, hæld det over risene og kog dem op. Skru ned til lav varme så snart risene koger og lad dem simre 10-15 min. til al vandet er absorberet. Løsn risene med en gaffel og server straks.
Server chili con carnen med ris og cremefraiche og giv evt. en sprød grøn salat med avokado og tomat til.
Kommentarer og forslag til opskriften