0

Chili con carne med squash, creme fraiche og rød chili

Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Slankemad

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

hakket oksekød
1 min.
Steg kødet

Varm en stor gryde op ved høj varme. Steg kødet i 1 tsk. olie pr. person i ca. 5 min., uden at rør for meget rundt, så det kan få farve.

løgsquashrød chili
3 min.
Hak grøntsagerne

Hak squashen, løget og chilien (på med mængden - den er stærk) groft. Gem evt. lidt af de hakkede grøntsager til anretning.

Overfør grøntsagerne løbende til gryden og steg ca. 5 min. ved jævnlig omrøring.

chili con carne krydderirøde kidneybønnerflåede tomater
15 min.
Rør chilien

Dræn bønnerne for vand og kom i gryden sammen med krydderiblandingen og flåede tomater. Få retten op at simre, indtil servering og smag til med salt og peber.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Lun brødet

Lun brødet i ovnen eller på en rister.

creme frisk 9%
25 min.
Krydr creme frisken

Hæld creme frisken i en skål og krydr med salt og peber.

30 min.
Anretning

Fordel chilien i skåle og top med creme frisken og de hakkede grøntsager. Servér brødet til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Chili con carne krydderi

Ingredienser: Spidskommen, indeholder: Koriander, chili, oregano, merian, sød paprika

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.