0
Chili con kylling med lune wraps og creme fraiche

Chili con kylling med lune wraps og creme fraiche

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Mexicansk

Top med chili efter smag, og servér evt. en god chilisauce til, hvis du er meget chili-glad. 

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

løghvidløgsquashKylling i strimlerMexi-kiddo krydderiblandingflåede og hakkede tomaterhvide bønner
1 min.
Grønt og kylling

Hak løg og hvidløg, og skær squash i mindre tern.

Sautér det hele i en stor varm gryde i rigeligt olivenolie i ca. 3 min. (det skal ikke tage farve). Krydr med salt og peber, og tag grøntsagerne op af gryden. 

Kom mere olivenolie i gryden, tilsæt kyllingen, og brun den let af. Drys med 1/2-1 spsk. hvedemel og mexi-kiddo krydderi, og steg kort, uden at det tager farve.

Kom hakkede tomater ved, og lad retten småkoge i 6-10 min. Krydr med salt, peber og et nip sukker undervejs. Tilsæt grøntsagerne og lidt vand, hvis saucen er blevet for tyk.

Skyl og afdryp bønnerne, og vend dem i retten 2 min. før servering. 

rød chilispidskålforårsløglimeTortilla hvede wraps - blødecreme fraiche 18%
15 min.
Topping og tilbehør

Snit chili, kål og forårsløg fint, og anret det hele på et lille fad. 

Fyld creme fraiche i en lille skål, og skær limen i både. 

Lun tortillas på en tør, varm pande eller i mikroovnen, og hold dem lune i et rent viskestykke.  

 

22 min.
Anretning

Anret chili con kylling i store skåle, top med kål, forårsløg, chili og creme fraiche, og servér med lune tortillas og limebåde til. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Mexi-kiddo krydderiblanding er en mild og børnevenlig krydderiblanding der indeholder:
  • 30% Spidskommen
  • 15% korianderfrø
  • 15% Oregano 
  • 15% Sød paprika 
  • 10% hvidløgspulver
  • 5% løgpulver
  • 5% ancho mulato chili
  • 5% pasilla chili

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.