0
Chili con pesce med creme fraiche og basmatiris

Chili con pesce med creme fraiche og basmatiris

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

basmatiris
1 min.
Kog risene

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Hæld risen i en kasserolle og fyld op med vand, så det dækker ca. 1 cm over risen. Tilsæt lidt salt og få vandet op at koge med låg på. Skru helt ned for varmen og lad risene simre i 9 min., og lad dem hvile 5 min. under låg efterfølgende. 

løggulerødder
5 min.
Hak grøntsagerne

Hak gulerod og løg groft, og overfør løbende til en stor gryde med et godt skvæt olie over middel varme.

Steg grøntsagerne i ca. 5 min. under omrøring, indtil grøntsagerne er møre.

røde kidneybønnerflåede tomaterchili con carne krydderi
15 min.
Rør sovsen

Tilsæt krydderiblandingen, og steg yderligere 1 minut under omrøring.

Hæld væden fra kidneybønnerne, og kom dem i gryden sammen med de flåede tomater.

Lad retten simre i ca. 10 min.

kullerfilet uden skind
20 min.
Skær fisken

Skær fisken i grove tern, og krydr med salt.

creme fraiche 18%
25 min.
Rør creme fraiche

Hæld creme fraiche i en skål, og krydr med salt og peber.

28 min.
Kog fisken

Kom fisken i gryden, og lad det simre et par minutter, indtil fisken begynder at flage. Smag retten til med salt og peber.

30 min.
Anretning

Servér chilien med risene, og top med creme fraichen.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Chili con carne krydderi

Ingredienser: Spidskommen, indeholder: Koriander, chili, oregano, merian, sød paprika

Næringsindhold pr. person:

Energi:
713 kcal
Fedt:
26,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,4 g
Kulhydrat:
76,4 g
heraf sukkerarter:
18,6 g
Kostfibre:
12,4 g
Protein:
41,1 g