0

Chili med skinkekød, grønt og bønner

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Chili: Hak løg og hvidløg fint, skær gulerødder og peberfrugter i små tern og snit champignonerne i halve skiver. Brun kødet i lidt olie med salt og peber og tag det op med en hulske. Kog væden helt ind, kom lidt mere olie i gryden og sauter løg og hvidløg klare deri. Kom gulerødder og champignoner ved og sauter videre til de har taget lidt farve. Kom kød, tomater, chilibønner, chili, kanel og koriander ved og krydr med salt og peber. Lad det simre stille og roligt under låg i mindst 15 min. - men gerne en lille times tid - og smag til.

Ris: Skyl risene godt under rindende koldt vand, kom dem i en gryde og tilsæt 6 dl vand og 1 tsk. salt. Læg låg på og kog risene 12 min. Sluk for blusset og lad dem trække på eftervarmen i 10 min.

Server evt. en klat cremefraiche og en sprød grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.