Chili: Hak løg og hvidløg fint, skær gulerødder og peberfrugter i små tern og snit champignonerne i halve skiver. Brun kødet i lidt olie med salt og peber og tag det op med en hulske. Kog væden helt ind, kom lidt mere olie i gryden og sauter løg og hvidløg klare deri. Kom gulerødder og champignoner ved og sauter videre til de har taget lidt farve. Kom kød, tomater, chilibønner, chili, kanel og koriander ved og krydr med salt og peber. Lad det simre stille og roligt under låg i mindst 15 min. - men gerne en lille times tid - og smag til.
Ris: Skyl risene godt under rindende koldt vand, kom dem i en gryde og tilsæt 6 dl vand og 1 tsk. salt. Læg låg på og kog risene 12 min. Sluk for blusset og lad dem trække på eftervarmen i 10 min.
Server evt. en klat cremefraiche og en sprød grøn salat til.
Kommentarer og forslag til opskriften