Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i ca. 20 min., til den er mør.
Pil løget, skyl champignonerne, og hak det hele groft.
Varm en gryde op ved høj varme. Når panden er rygende varm, steges kødet i 1 tsk. olie pr. person uden for meget omrøring, så kødet kan brune.
Steg kødet i ca. 5 min., og tilsæt så løg, champignoner og den mexicanske krydderiblanding. Steg i yderligere 3 min., kom de flåede tomater i, og lad retten simre i ca. 20 min. Smag til med salt og peber.
Salaten og bønnerne skylles grundigt, og afdryppes for vand. Nip toppen af bønnerne og kog dem i 5-7 min.
Hak bønnerne i små stykker. Varm en pande op ved høj varme, og steg dem i 1 tsk olie pr. person.
Tag en stor skål, og lav en dressing af 1/2 spsk. olie, 1 tsk. balsamico pr. person, lidt sennep, salt og peber. Vend salatbladene i dressingen, og kom bønnerne i lige før servering.
Fordel chiligrisen i dybe tallerkener, og servér spelten og salaten ved siden af.
Mexicansk krydderiblanding indeholder:
35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()