Kartoffelfad: Bred baconternene ud i en lille bradepande og forbag dem i en 200 grader varm ovn i 5 min. Skrub imens kartoflerne godt og halver dem. Fjern kernehuset på æblerne og skær æblekødet i mellemstore tern. Vend kartofler og æbletern sammen med baconen og bag videre i 25-30 min. til kartoflerne er gyldne og møre. Drys valnødderne over og bag i yderligere et par minutter til nødderne er gyldne. Vend det hele godt sammen i en skål lige før servering.
Hakkebøffer: Befri chilierne for kerner og hak resten fint. Rør oksekødet godt sammen med chili, smuldret blå ost, salt og peber. Form dem til 4 hakkebøffer og steg dem gyldne på begge sider i smør (4-6 min. på hver side - afhængig af tykkelse og ønske). Rør imens fløde og maizena godt sammen. Tag bøfferne af panden og hold dem varme. Hæld flødeblandingen på panden og kog den op under omrøring til den tykner. Smag til med salt og peber og juster evt. farven med lidt kulør.
Server sammen med dampede grønne grøntsager og godt groft brød.
Kommentarer og forslag til opskriften