0
Chop chop bowl med fivespice oksekød og syltede gulerødder

Chop chop bowl med fivespice oksekød og syltede gulerødder

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Kødretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Jeg elsker bowls. Her med lidt asiatiske smage. Nemt og hurtigt. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

gulerødderbasmatiris
1 min.
Ris og syltede gulerødder

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Kom 1/4 dl sukker og 1/4 dl eddike pr. pers. i en kasserolle eller gryde, og kog op til sukkeret er smeltet. 

Skræl gulerødderne, og skær dem i skrå skiver eller i julienne. Kom dem i lagen, og lad dem simre med i 2-3 min. Sluk og lad dem trække i lagen indtil servering. Sigt inden brug. 

hvidløgzittauerløgsquashhakket oksekødkinesisk five spicetamari soya sauce
6 min.
Krydret kød

Pil og hak løg og hvidløg. Sautér begge dele i olie på en varm pande i 1-2 min., uden at de tager farve. Riv squashen groft, kom den med på panden, og lad den sautere i et par minutter. 
Tilsæt kød og steg ca. 8-10 min., så kødet bruner, og bliver gennemtilberedt. Krydr med fivespice, salt og peber, og afslut med tamari. Justér evt. smagen med en smule sukker og salt.

rødt spidskålkoriander
25 min.
Topping

Snit spidskålen helt fint, evt. på et mandolinjern, og pluk koriander groft. 

28 min.
Servering

Anret ris i skåle eller dybe tallerkener. Top med krydret kød, syltede gulerødder, spidskål og koriander. Giv evt. en god chilisauce til. 

Bonusinfo

Kinesisk five spice indeholder: 30% Cassiabark/kanel, 25% fennikelfrø, 15% nelliker, 15% stjerneanis og 15% sechuan peber.

Denne kinesiske blanding kombinerer aromatiske krydderier som stjerneanis, cassia, nelliker, fennikel og sechuan peber. Det er ikke en stærk blanding, men sød og bør bruges sparsomt. Dens sødme gør den særligt velegnet til salt mad, og til svinekød, and og grøntsager.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?