Jeg elsker bowls. Her med lidt asiatiske smage. Nemt og hurtigt.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl risene og kom dem i en gryde med koldt vand der dækker + 2-3 cm. Kog vandet op, skru ned og lad risene koge i 7-10 min. under låg eller til vandet er næsten væk. Sluk og lad risene trække under låg i yderligere 10 min. Smag til med salt.
Kom 1/2 -1 dl sukker og 1/2 -1 dl eddike i en kasserolle eller gryde. Kog op og lad sukkeret smelte.
Skræl gulerødderne og skær dem i skrå skiver eller i julienne. Kom dem i lagen og lad dem simre med i 2-3 minutter. Sluk og lad dem trække i lagen indtil servering. Sigt inden brug.
Pil og hak løg og hvidløg. Sautér begge dele i olie på en varm pande i 1-2 min., uden at de tager farve. Riv squashen groft. Kom den med på panden og lad den sautere i et par minutter.
Tilsæt kød og steg ca. 8-10 min. så kødet bruner og bliver gennemtilberedt. Krydr med fivespice, salt og peber og afslut med tamari. Justér evt. smagen med en smule sukker og salt.
Snit rødkålen helt fint, evt. på et mandolinjern. Pluk koriander groft.
Anret ris i skåle eller dybe tallerkner. Top med krydret kød, syltede gulerødder, rødkål og koriander. Giv evt. en god chilisauce til.
Kundekommentarer ()