0
Chop chop bowl med krydret oksekød, chili og sprøde grøntsager

Chop chop bowl med krydret oksekød, chili og sprøde grøntsager

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Okse
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

jasminrissquashhvidløgløghakket oksekødkinesisk five spicehoisinsauce
1 min.
Ris og krydret oksekød

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min.(afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.

Riv squashen groft, og pil og hak hvidløg og løg fint. 

Sautér grøntsagerne i olie i en dyb pande. De skal ikke tage farve, men falde let sammen. 

Tilsæt oksekød, steg til det er brunet, og krydr med fivespice og salt. Vend hoisinsauce i, og tag det hele af varmen. 

gulerødderrød chilispidskål
15 min.
Grønt

Skær gulerødderne i slanke stave. 

Snit chili og spidskål.

TIP: Du kan sylte gulerødderne, hvis du vil: Lav en lage af 1 dl sukker og 1 dl eddike, og kog stave af gulerødder i lagen i 2-3 min. Sluk og afdryp inden brug. 

 

koriander
28 min.
Anretning

Anret ris i dybe tallerkener, top med krydret oksekød, gulerødder og snittet kål, og afslut med plukket koriander og chili, til dem der har lyst. 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kinesisk five spice indeholder: 30% Cassiabark/kanel, 25% fennikelfrø, 15% nelliker, 15% stjerneanis og 15% sechuan peber.

Denne kinesiske blanding kombinerer aromatiske krydderier som stjerneanis, cassia, nelliker, fennikel og sechuan peber. Det er ikke en stærk blanding, men sød og bør bruges sparsomt. Dens sødme gør den særligt velegnet til salt mad, og til svinekød, and og grøntsager.