
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i 9-12 min.(afhængig af konsistensen du ønsker på risene), og hæld al overskydende vand fra.
Riv squashen groft, og pil og hak hvidløg og løg fint.
Sautér grøntsagerne i olie i en dyb pande. De skal ikke tage farve, men falde let sammen.
Tilsæt oksekød, steg til det er brunet, og krydr med fivespice og salt. Vend hoisinsauce i, og tag det hele af varmen.
Skær gulerødderne i slanke stave.
Snit chili og spidskål.
TIP: Du kan sylte gulerødderne, hvis du vil: Lav en lage af 1 dl sukker og 1 dl eddike, og kog stave af gulerødder i lagen i 2-3 min. Sluk og afdryp inden brug.
Anret ris i dybe tallerkener, top med krydret oksekød, gulerødder og snittet kål, og afslut med plukket koriander og chili, til dem der har lyst.
Kinesisk five spice indeholder: 30% Cassiabark/kanel, 25% fennikelfrø, 15% nelliker, 15% stjerneanis og 15% sechuan peber.
Denne kinesiske blanding kombinerer aromatiske krydderier som stjerneanis, cassia, nelliker, fennikel og sechuan peber. Det er ikke en stærk blanding, men sød og bør bruges sparsomt. Dens sødme gør den særligt velegnet til salt mad, og til svinekød, and og grøntsager.
Kommentarer og forslag til opskriften