0
Chop chop bowl med spejlæg og agurkesalat

Chop chop bowl med spejlæg og agurkesalat

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Børnevenlige
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminrishvidløgsquashHakket grisekødkinesisk five spice
1 min.
Ris og krydret kød

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

Hak hvidløg fint, og riv squash groft.

Sautér begge dele i olie på en varm pande i ca. 2-3 min., det skal ikke tage farve.

Kom kødet ved, og lad det stege med, til det er tilberedt.

Krydr med salt, peber og fivespice, og tilsæt evt. en smule sukker og soya, hvis du har. 

 

agurkrødløgrød chilinam pla (fiskesauce)ristet sesamolie
8 min.
Agurkesalat

Flæk agurken, skrab kernerne ud med en teske (kan undlades), bank den med en kagerulle eller lign., og skær den i mundrette chunks.

Drys agurken med en smule salt, og lad den trække, mens du klargør resten. 

Snit rødløg i slanke både, og skær chilien i tynde skiver. 

Rør en dressing af sesamolie, 1 tsk. sukker, fiskesauce og 1-2 spsk. lys eddike. 

Afdryp agurken, vend den med chili, løg og dressing, og smag til med sukker eller eddike, alt efter smag og behag. 

mukimame (bælgede edamamebønner)æg
15 min.
Æg og mukimame

Kog mukimame i en gryde med saltet vand i ca. 1 min., og sigt vandet fra. 

Steg et spejlæg pr. pers. 

28 min.
Anretning

Anret ris i dybe tallerkener, og top med krydret kød, agurkesalat, mukimame og stegte æg.

Servér straks, og giv evt. chilisauce og/eller soyasauce til. 

Bonusinfo

Kinesisk five spice indeholder: 30% Cassiabark/kanel, 25% fennikelfrø, 15% nelliker, 15% stjerneanis og 15% sechuan peber.

Denne kinesiske blanding kombinerer aromatiske krydderier som stjerneanis, cassia, nelliker, fennikel og sechuan peber. Det er ikke en stærk blanding, men sød og bør bruges sparsomt. Dens sødme gør den særligt velegnet til salt mad, og til svinekød, and og grøntsager.

 

Bonusinfo

Mukimame er bælgede edamamebønner. Edamamebønner er en sojabønne, hvor man spiser de grønne, umodne bønner. Navnene stammer fra Japan, hvor edamame betyder sojabønner med bælg, og mukimame er de bælgede bønner.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?