0
Chop suey med kalkun
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Kogte ris

Kog risene efter anvisning på posen.

kalkunkød i strimlerhvidløgtamari soya sauce
1 min.
Kød

Kom kalkun i en skål. Hak hvidløg fint, og marinér det sammen med kødet samt 2/3 af soyasaucen i ca. 5 min.

gulerødderrødløgbrun mark-champignon
5 min.
Grøntsager

Rens champignoner, og skær dem i skiver. Pil og snit rødløg fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde strimler, evt. på et mandolinjern.

tamari soya sauce
10 min.
Chop suey

Rør 0,5 dl vand pr. pers., du laver mad til, med 1/2 spsk. maizena, og rør det sidste tamari i. Sæt blandingen til side.

Varm en wok op til høj varme. Når du sprøjter et par dråber vand på, og de fordamper i det samme sekund, de rammer wokken, så er den klar!

Chop suey (Grøntsager): Kom 1-2 tsk. neutral olie i wokken, og lynsteg alle grøntsager. Tilsæt det marinerede kød incl. marinade efter 1- 2 min., og steg det med i 2-3 min., mens du hele tiden vender rundt, så det ikke brænder på. Når kødet netop er gennemvarmt, tilsættes vand/maizena/tamari-blandingen fra før. Kog igennem i 15-30 sekunder. Smag på retten, og justér evt. med lidt sukker, salt og peber.

20 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?