Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:
Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!
Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller Jasminris efter denne metode! Tak Jesper!
Åbn forsigtigt posen med kød, og skrab fonden ned i en skål. Skær kødet i tynde skiver. Hak hvidløg fint, og mariner det sammen med kødet, fonden derfra samt 2/3 af tamarisaucen i ca. 5 min.
Rens og soigner champignoner, og skær dem i skiver. Pil og snit rødløg fint.
Rør 0,5 dl vand pr. person du laver mad til med 1/2 spsk. maizena, og rør det sidste tamari i. Sæt blandingen til side.
Varm en wok op til høj varme. Når du sprøjter et par dråber vand på, og de fordamper i det samme sekund, de rammer wokken, så er den klar!
Chop suey (Grøntsager): Kom 1-2 tsk. neutral olie eller kokosfedt i wokken, og lynsteg alle grøntsager. Efter 1-2 min. steges nu det marinerede kød incl. marinade med i 2-3 min., mens du hele tiden vender rundt, så det ikke brænder på. Når kødet netop er gennemvarmt, tilsættes vand/maizena/tamari-blandingen fra før. Kog igennem i 15-30 sekunder. Smag på retten, og justér evt. med lidt sukker, salt og peber.
Som vist på billedet.
Velbekomme!
Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.
Kundekommentarer ()