0
Chop suey med mør gris og sprøde grøntsager
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Soya, Nødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris, basmati
1 min.
Kogte ris:

Kog risene efter anvisning på posen. Eller gør som jeg, og følg følgende vejledning:

Jeg har nu +25 års erfaring som kok, og bilder mig ind, at jeg ved et eller andet om mad og også om at koge ris ;-) Men for nylig fik jeg dette fif fra min gode ven "Skovridderen", der har boet en årrække i Nepal. Han sagde: Skyl risene hurtigt i koldt vand. Kog imens rigeligt vand op med lidt salt i. Kom de skyllede ris i, når vandet koger. Læg låg på! Sæt uret, tik, tak - efter 8 minutter hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække i 5-10 minutter! Voilà! Perfekte fluffy ris HVER GANG!

Jeg må indrømme, at jeg ikke har set mig tilbage siden, og koger nu ALTID mine basmati- eller Jasminris efter denne metode! Tak Jesper!

Sous vide, mør grisenakkehvidløgtamari/soya
1 min.
Kød:

Åbn forsigtigt posen med kød, og skrab fonden ned i en skål. Skær kødet i tynde skiver. Hak hvidløg fint, og mariner det sammen med kødet, fonden derfra samt 2/3 af tamarisaucen i ca. 5 min.

snittet kål & gulerodrødløghvidløg
5 min.
Grøntsager:

Rens og soigner champignoner, og skær dem i skiver. Pil og snit rødløg fint.

tamari/soya
10 min.
Chop suey:

Rør 0,5 dl vand pr. person du laver mad til med 1/2 spsk. maizena, og rør det sidste tamari i. Sæt blandingen til side.

Varm en wok op til høj varme. Når du sprøjter et par dråber vand på, og de fordamper i det samme sekund, de rammer wokken, så er den klar!

Chop suey (Grøntsager): Kom 1-2 tsk. neutral olie eller kokosfedt i wokken, og lynsteg alle grøntsager. Efter 1-2 min. steges nu det marinerede kød incl. marinade med i 2-3 min., mens du hele tiden vender rundt, så det ikke brænder på. Når kødet netop er gennemvarmt, tilsættes vand/maizena/tamari-blandingen fra før. Kog igennem i 15-30 sekunder. Smag på retten, og justér evt. med lidt sukker, salt og peber.

20 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Velbekomme!

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?