
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
Skræl rodfrugterne, og skær dem i samme størrelse som fritter. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og vend i olivenolie og salt. Bag rodfrugterne i ovnen i 25-30 minutter.
Hæld kikærter i en sigte over vasken, skyl dem, og lad dem dryppe af. Kom alle ingredienserne til falaflerne i en foodprocessor, og kør dem til en ensartet masse. Form 4 bøffer, der er ca. 2 cm høje.
Kom lidt olie på en varm pande og steg bøfferne i 10-12 minutter. Vend dem forsigtigt undervejs.
Skær kålen i tynde skiver, hak persillen groft og skær agurk i skiver.
Vend kålen godt sammen med eddike og salt – brug gerne hænderne til at kramme kålen, så den bliver lidt blød. Vend derefter kålen sammen med persillen.
Hak hvidløg fint, og rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
Top hver falafelbøf med dressing, kålmix og agurk, og servér med bagte rodfrugter on-the-side.
Kommentarer og forslag til opskriften