0
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
1 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

Rodfrugter  - opskriftrodfrugter (blandede)olivenolie, ekstra jomfru
10 min.
Rodfrugter

Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.

Skræl rodfrugterne, og skær dem i samme størrelse som fritter. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og vend i olivenolie og salt. Bag rodfrugterne i ovnen i 25-30 minutter. 

 

kikærterægrødløghavregrynkikærtemellimestødt spidskommensød paprikasaltolivenolie, ekstra jomfru
20 min.
Falafelbøf

Hæld kikærter i en sigte over vasken, skyl dem, og lad dem dryppe af. Kom alle ingredienserne til falaflerne i en foodprocessor, og kør dem til en ensartet masse. Form 4 bøffer, der er ca. 2 cm høje.

Kom lidt olie på en varm pande og steg bøfferne i 10-12 minutter. Vend dem forsigtigt undervejs.

rødkålbredbladet persilleagurkLys eddikesalt
30 min.
Topping

Skær kålen i tynde skiver, hak persillen groft og skær agurk i skiver. 

Vend kålen godt sammen med eddike og salt – brug gerne hænderne til at kramme kålen, så den bliver lidt blød. Vend derefter kålen sammen med persillen.

hvidløgskyr naturelsaltsort peber
35 min.
Dressing

Hak hvidløg fint, og rør alle ingredienserne til dressingen sammen.

40 min.
Anretning

Top hver falafelbøf med dressing, kålmix og agurk, og servér med bagte rodfrugter on-the-side.

Kommentarer og forslag til opskriften