0
Chop suey med svinekød og grøntsager

Chop suey med svinekød og grøntsager

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Soya, Nødder

Fremgangsmåde

Basmatiris: Kom risene i en sigte og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr pose ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger røres en gang i risene og der skrues ned så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter – slå dem løse med en gaffel og server straks.

Kød: Hak hvidløg fint og mariner sammen med kødet og 2/3 af tamarisaucen - i ca. 10-15 minutter.

Grøntsager: Rens og soigner champignons - skær dem i skiver. Pil og snit rødløg fint. Skær fine strimler af peberfrugten. Skær bunden af spidskålet og kassér det, evt. sammen med de yderste blade og del det derefter i 8-10 ”både”.

Chop suey: Varm en wok op til høj varme - når du sprøjter et par dråber vand på og de fordamper i det samme sekund de rammer wokken - er den klar!

Chop suey (Grøntsager): Kom 1 tsk. neutral olie eller kokosfedt i wokken og lynsteg alle grøntsager - én efter én i ca. 30 sekunder hver! Gentag processen med opvarmning og olie imellem hver grøntsag - saml alle de wokkede grøntsager i en skål efterhånden som de er færdige og hold dem lune!

Chop suey (Kød): Gør igen wokken meget varm - kom lidt neutral olie/kokosfedt i og steg nu det marinerede kød og marinade i ca 2-3 minutter mens du hele tiden vender rundt så det ikke brænder - når kødet netop er gennemstegt vendes alle de stegte grøntsager i og der tilsættes en blanding af det sidste tamari der er rørt med 1 eller 2 dl vand og 1 - eller 2 spsk. maizena. Kog igennem i 15-30 sekunder og vend retten sammen med skyllede og afdryppede bønnespirer. Smag på retten og justér evt. med lidt sukker (salt) og peber.

Bonusinfo

Den brune champignon minder om den hvide champignon. Den har en skærmformet, lys brun hat og nedenunder gemmer de rosa-rødbrune lameller sig.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?