0

Ciabattaburgere med valnødderørte grillstegte bøffer, blå ost og pære

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Bøffer: Rist valnødderne let gyldne, lad dem køle af og hak dem fint. Rens forårsløgene og snit dem i tynde skiver. Kom nødder og forårsløg i en skål sammen med oksekød, æg, worcestershiresauce, salt og peber og ælt det sammen til en lind fars. Form farsen til 4 flade bøffer, pensl dem med et tyndt lag olie på begge sider og krydr med salt og peber. Varm en grillpande godt op og grill bøfferne 3-4 min. på hver side (efter behag).

Tilbehør: Skær osten (fx Bleu d’Auvergne, St. Clemens eller Fourme d’Ambert) i tynde flager med en smal kniv. Befri pærerne for stilk og kernehus og skær frugtkødet i skiver. Skyl rucolaen og slyng den tør. Hak drueagurker og skalotteløg fint og vend dem sammen. Rør mayonnaise og de 2 slags sennep sammen og smag til. Flæk bollerne og rist dem let gyldne.

Samling: Smør bollerne (alle skæreflader) med sennepsmayonnaisen og læg underbollerne på hver deres tallerken. Fordel rucolaen derpå og læg en bøf ovenpå. Top straks med den blå ost, så den når at smelte lidt på den varme bøf, fortsæt med drueagurk/løg og slut af med pæreskiverne. Læg overbollerne på og tryk let sammen.

Server straks sammen med rodfrugtfritter og en sprød grøn salat med fx friske druer og æble, rødløg, balsamico og honning.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?