0

Ciabattapizza med broccoli, blommetomater, 3 slags ost og timian (4 pers.)

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Del broccolien i mundrette buketter og skær stokken i tern. Damp begge dele lige knapt møre - 4-5 min. - i letsaltet vand. Dræn, skyl over med koldt vand og dryp godt af. Snit imens hvidløgene i tynde skiver. Varm lidt olie op på en pande og rist hvidløg og chili deri 1 min. Kom broccolien ved, krydr med salt og peber og ryst det godt sammen. Tag panden af varmen og lad det trække 5 min. Rør ricotta, parmesan og timian sammen med salt og peber. Flæk ciabattabrødet på langs (som en burgerboller) og læg dem på en bageplade med skærefladerne opad. Smør ricottablandingen jævnt på de 2 flader og fordel broccoli og halverede blommetomater ovenpå. Drys med revet mozzarella og bag brødene i ca. 10 min. ved 200 grader til brødet er sprødt og osten gylden. Server straks som let aftensmad med et stykke stegt kyllingebryst eller bagt laks til.

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?