Pil løgene, skær dem i 1 cm tykke ringe og pensl dem på begge sider med et tyndt lag olie. Læg dem på en bageplade, drys med lidt sukker, salt og peber og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Trim svampene, fjern stokken og læg hattene på en bageplade. Pres hvidløget og rør det med 2 spsk. olie, salt og peber. Pensl hattene på begge sider med olien og grill dem gyldne på en grillpande. Læg hattene på en bageplade og læg en 2-3 cm tyk skive frisk mozzarella på hver. Krydr med salt og peber og sæt svampene med i ovnen 7-10 min. til osten er smeltet. Flæk bollerne og rist også dem med 3-4 min. til de er let gyldne. Rør mayonnaise og pesto sammen, skyl salaterne og skær tomaterne i skiver. Smør bollerne med pestomayonnaisen og saml dem med salat, svampe og mozzarella, bagte rødløg og frisk tomat. Server straks som frokostret eller til aftensmad med fx sweet potato fries og chilimayonnaise til.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kundekommentarer ()