0

Citron-timianmarinerede koteletter med balsamicokartofler og fyldig rucolasalat med svampe

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Koteletter: Riv citronskallen fint, pres saften af den halve citron over og kom godt med timianblade, lidt olivenolie, salt og peber ved. Vend koteletterne godt deri og lad dem marinere på køl 20-30 min. mens resten laves. Steg koteletterne i lidt olie, 3-4 min. på hver side afhængigt af tykkelse.

Kartofler: Skrub kartoflerne godt og kog dem lige knap møre i letsaltet vand. Halver de varme kartofler og vend dem sammen med 6 spsk. balsamico, sukker, salt og peber i en lille bradepande. Sæt kartoflerne i ovnen ved 200 grader og rist til balsamico og sukker er karamelliseret sammen om kartoflerne - det tager 10-15 min. - rør helst et par gange undervejs.

Salat: Trim champignonerne, del dem i kvarte og hak hvidløget fint. Varm lidt olie op på en pande og rist svampene gyldne deri. Kom hvidløg, 2 spsk. balsamico, salt og peber og lad det sautere med til væden er fordampet. Skyl rucolaen, slyng den tør og skær tomaterne i både. Vend de varme svampe, tomater, rucola og høvlet parmesan ost sammen lige inden servering og dryp med lidt olie.

Giv evt. en kold creme fraiche dressing og godt groft brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.