0
Citronglaseret skærisingfilet på svampebund med dildsauce

Citronglaseret skærisingfilet på svampebund med dildsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Rør 50 g smør sammen med skallen fra ½ usprøjtet citron. Halvér fileterne på langs og lav små "rosetter" (se billedet). Placer rosetterne i et ovnfast fad, dryp med lidt citronsaft, læg en klat citronsmør på hver og krydr med salt og peber. Tilsæt hvidvin og evt. lidt vand, så bunden er dækket. Dæk fadet med stanniol og damp fileterne i en 200 grader varm ovn i ca. 8-10 min.

Svampebund: Brug sæsonens svampe - også gerne brune marksvampe. Hak skalotteløget og skær svampene i mindre stykker. Rist dem på en pande i halvt smør og halvt olie. Krydr til sidst med salt og peber.

Dildsauce: Hæld væden fra fisken i en gryde, tilsæt fløde og en smørklat (kan udelades) og lad saucen koge ind til den får en passende konsistens (kan også jævnes med maizena). Smag saucen til med hakket dild, salt og peber.

Server retten sammen med små kartofler eller frisk pasta.

Kommentarer og forslag til opskriften