Marinering: Trim citrongræsstilkene for grove yderblade og hak den blødere kerne fint. Pil løgene og hak også dem helt fint. Kom begge dele i en morter sammen med rejepasta, 2 spsk. brun farin, 2 spsk. fish sauce og et godt kværn peber og stød det sammen til en ensartet pasta. Kom kød og pasta i en frysepose, ryst det godt sammen og lad kødet marinere i mindst 30 min. på køl - men gerne et par timer.
Nudler: Kom nudlerne i en skål, overhæld med kogende vand og lad dem trække til de er møre med bid. Trim forårsløgene og snit dem i ½ cm tynde skiver med et meget skråt snit. Varm lidt olie op i en wok, rist forårsløgene i 1 min. og tag dem op med hulske. Snit ærterne tyndt og skråt ligesom forårsløgene. Flæk agurken på langs, skrab kernerne væk og skær resten i lange tynde tændstikker. Skyl bønnespirerne og snit alle de plukkede krydderurter i tynde strimler. Hak de ristede peanuts groft. Dræn og afkøl nudlerne og kom dem i en stor skål sammen med alle grøntsager (gem lidt forårsløg til pynt), krydderurter og peanuts. Dressing: Pisk finthakket hvidløg, 1 spsk. brun farin, chilisauce, 2 spsk. fish sauce og 2 spsk. olie og et skvæt limesaft sammen i en skål og juster efter smag - den skal smage kraftigt!! Vend dressingen sammen med nudler mv. i store løse tag og smag salaten til.
Kød: Dræn kødet og gem marinaden. Varm lidt olie godt op i wokken og rist kødet i 2-3 min. eller til det lige er mørt. Tilsæt marinaden og kog den hurtigt op. Smag til og drys med sesamfrø og lidt fintsnittet forårsløg.
Server sammen med en sprød grøn salat eller frisk vandmelon.
Kundekommentarer ()