Kog kartoflerne i rigeligt godt saltet vand i 18-20 minutter. Hæld vandet fra, og lad dem trække under låg til de skal spises.
Rør 25 g smør sammen med revet skræl fra 1/4 citron samt 1 spsk rasp pr. person, du laver mad til.
Halvér fileterne på langs, og lav små "paupietter" ved at rulle dem fra den tynde spidse "haleside" mod den brede tykke "hovedside". Placer paupietterne i et smurt ovnfast fad og læg en klat citronsmør på hver, og krydr med salt og peber. Tilsæt en sjat hvidvin, hvis du alligevel har en åben, eller påtænker at drikke et glas til maden. Ellers bruger du bare vand eller fx æblejuice. Brug kun lige så bunden er dækket, ca. 1-2 dl. Sæt fisken i en 225 grader forvarmet ovn, og gratinér til citronsmørret er gyldent, og fisken tilberedt. Det tager 5-8 minutter.
Hak skalotteløget, og skær svampene i mindre stykker. Rist begge dele på en pande i halvt smør og halvt olie. Kom hakket hvidløg ved, og rist med i 2 minutter. Krydr til sidst med salt og peber.
Hæld væden fra fisken i en gryde, og tilsæt urtebouillon og fløde. Kog retten lidt ned, indtil den får en passende konsistens. Pisk evt. et par klumper koldt smør i til sidst. Smag saucen til med plukket og hakket dild samt salt og peber.
Som vist - pynt med plukket dild.
Kundekommentarer ()