0
Citrongratineret skærisingfilet med nye kartofler, enoki & dildsauce

Citrongratineret skærisingfilet med nye kartofler, enoki & dildsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Skærising, Selleri, Fløde, Mælk, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartofler
1 min.
Kartofler:

Kog kartoflerne i rigeligt godt saltet vand i 18-20 minutter. Hæld vandet fra, og lad dem trække under låg til de skal spises.

citron
5 min.
Citronsmør til gratinering:

Rør 25 g smør sammen med revet skræl fra 1/4 citron samt 1 spsk rasp pr. person, du laver mad til.

skærisingfilet uden skind
20 min.
Fisk:

Halvér fileterne på langs, og lav små "paupietter" ved at rulle dem fra den tynde spidse "haleside" mod den brede tykke "hovedside". Placer paupietterne i et smurt ovnfast fad og læg en klat citronsmør på hver, og krydr med salt og peber. Tilsæt en sjat hvidvin, hvis du alligevel har en åben, eller påtænker at drikke et glas til maden. Ellers bruger du bare vand eller fx æblejuice. Brug kun lige så bunden er dækket, ca. 1-2 dl. Sæt fisken i en 225 grader forvarmet ovn, og gratinér til citronsmørret er gyldent, og fisken tilberedt. Det tager 5-8 minutter. 

skalotteløgenokihvidløg
28 min.
Enoki:

Hak skalotteløget, og skær svampene i mindre stykker. Rist begge dele på en pande i halvt smør og halvt olie. Kom hakket hvidløg ved, og rist med i 2 minutter. Krydr til sidst med salt og peber.

dildfløde 38% (piskefløde)
30 min.
Dildsauce:

Hæld væden fra fisken i en gryde, og tilsæt urtebouillon og fløde. Kog retten lidt ned, indtil den får en passende konsistens. Pisk evt. et par klumper koldt smør i til sidst. Smag saucen til med plukket og hakket dild samt salt og peber.

dild
35 min.
Anretning:

Som vist - pynt med plukket dild.

Hvad med også at prøve?

Koldrøget Fanø Laks

Original Fanø Laks er en prisbelønnet og ganske særlig specialitet, som har modtaget Børsens Fødevarepris for "Sublim smag og råvarekvalitet".

Paella Kassen

Paella Kassen er en komplet kasse med alle ingredienser til en skøn spansk paella. Alt er med i kassen - Patagonske vildtfangede røde Gambas-rejer, økologiske linemuslinger fra Limfjorden, kyllingelår fra Hopballe Mølle, pikant krydret chorizo-pølse, krydderiblanding med ægte safran samt naturligvis de HELT autentiske spanske Bomba ris.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?