0

Citronkoteletter med kartofler i dijonkarsedressing og honningbagte rodfrugter

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Koteletter: Riv citronskallen fint ned i en frysepose og pres saften over. Kom citronpeber, lidt olivenolie, salt og peber ved og ryst godt. Kom koteletterne i og kør dem godt rundt i marinaden. Læg dem på køl 20 min. mens resten laves. Grill koteletterne på en grillpande eller steg dem i lidt olie på en almindelig pande, 2-4 min. på hver side (afhængig af tykkelse).

Honningbagte rodfrugter: Skræl rodfrugterne og skær dem i ensartede grove tern. Snit hvidløgsfeddene i tynde skiver og riv timianbladene af kvistene. Vend rodfrugterne med hvidløg, timianblade, honning, 4 spsk. olie, salt og peber og bred det hele ud på en bageplade. Bag dem ved 225°C i ca. 25 min. eller til de er møre.

Kartofler: Skrub kartoflerne, kog dem møre og køl dem ned. Snit rødløget i helt tynde skiver. Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep, sukker, salt og peber sammen og kom karsen i. Vend de kolde kartofler og løgene godt sammen med dressingen og smag til.

Giv gerne en sprød grøn salat og godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften