Ruller: Rør skinkekød, 2 fed presset hvidløg, skal og saft fra citronen (gem en lille smule saft til tzatzikien), finthakket persille, salt og peber sammen til en lind fars. Form farsen til små tykke pølser, læg dem på en bageplade og pensl dem med et tyndt lag olie. Bag rullerne i en 215 grader varm ovn i 20-25 min. eller til de er gennembagte og flot gyldne på overfladen.
Kartofler: Skrub kartoflerne godt og skær dem i ensartede både eller tern. Vend dem med sesamfrø, olie, salt og peber og bag dem møre og gyldne i en 215 grader varm ovn i 30-35 min.
Tzatziki: Rør skyren med 1-2 fed presset hvidløg, stødt koriander, salt og peber. Halver agurken, skrab kernerne væk og snit resten i tynde skrå skiver. Skær skalotteløget i tynde både og vend begge dele i skyrdressingen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Giv evt. en sprød grøn salat og godt brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften