0

Citronmarinerede oksemørbradbøffer på cremet pasta med pancetta, ærter og pecorino

Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Marinering: Riv skallen af citronen og bland den med 1 spsk. oreganoblade, 1 spsk. olie og et godt kværn peber. Dup bøfferne tørre og gnid dem godt ind i blandingen. Lad bøfferne hvile tildækket ved stuetemperatur i 10-15 min.

Pasta: Del tomaterne i små stilke med 2-3 tomater på hver og sæt dem på en bageplade. Pres hvidløget og rør det sammen med lidt olie, salt og peber og dryp det over tomaterne. Bag dem i en 175 grader varm ovn i 15-20 min. (til de er møre). Kog pastaen al dente (som anvist på emballagen), dræn og vend med lidt olivenolie. Skær pancettaen i små tern og rist dem gyldne og let sprøde i lidt olie på en rummelig sauterpande. Tilsæt fløden og kog op. Rør pecorinoen i, krydr med et nip salt og et godt kværn peber og lad det simre i 5 min. Vend ærter og pasta i og smag til. Ved servering: Anret på store tallerkner - riv friske basilikumblade groft henover, top med bagte blommetomater og drys med ristede pinjekerner.

Bøffer: Varm en grillpande godt op. Pensl bøfferne med et tyndt lag olie (hvis nødvendigt) og krydr med et godt nip salt. Grill bøfferne i 2-4 min. på hver side (efter ønske) og server straks.

Server sammen med en simpel grøn salat og godt italiensk brød med sprød skorpe.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Pancetta er italiensk saltet og krydret bryst fra gris der lufttørres. Det anvendes som god bacon - det er bare ikke røget! Brystet er rullet sammen som en stor pølse. Fås også som et stort, fladt stykke der minder mere om klassisk dansk bacon. Anvendes eksempelvis i en klassisk ragù alla Bolognese eller som smagsgiver i saucer, pasta, farsretter og grøntsagsretter.