0
Citronpasta med hvilling, asparges og ærter

Citronpasta med hvilling, asparges og ærter

Louisa Lorang
Opskriften er udviklet af:
LynKassen by Louisa Lorang
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

I stedet for at stege fisken, som Jeg har gjort her, kan du dampe fisken i ovnen med en smørklat og en smule hvidvin. Begge dele er så skønt. 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

 

spaghetti, 50% fuldkornporrerhvidløgcitronærter, frostparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Citronpasta og grønt

Sæt vand, tilsat et godt skud salt, over til pasta.

Kom spaghetti i det kogende, salte vand, og kog den al dente.

Snit porrer og hvidløg fint, og sautér begge dele i olivenolie og smør i en dyb pande. Det skal ikke tage farve, blot mørne. Kom ærterne i, og sæt panden til side. 

Riv parmesanen, og pres saften af 1/2-1 citron (gem skallen) i. Pisk begge dele sammen med 2-3 spsk. olivenolie, salt, peber og 1 dl. kogevand fra pastaen. 

Vend parmesan-dressingen og pastaen i gryden med ærter og porrer, og lad det hele simre sammen i 1-2 min. Spæd med mere pastavand efter behov, og smag til med olivenolie, salt og peber. 

hvillingfilet med skindcitrongrønne aspargesbredbladet persille
10 min.
Fisk og asparges

Krydr fisken på begge sider med salt og peber, og steg den ca. 2-3 min. på hver side i olie og smør på en varm pande (start med at stege på skindsiden), til den er gylden, og knap gennemstegt. Krydr med salt. 

Snit enderne af aspargesene, og damp dem ca. 1/2-1 minut i 1-2 cm. kogende, saltet vand, gerne i den dybe pande/gryde fra spaghettien. Afdryp dem, når de er dampede færdige.

Lav lidt tynde strimler af citronskal, og hak persille. 

19 min.
Servering

Anret pastaen i dybe tallerkener, og krydr med peber. Anret aspargesene med fisken ovenpå, toppet med persille og citronskal. 

Servér begge dele straks. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?