0
Citronpasta med stegt laks, asparges og basilikum

Citronpasta med stegt laks, asparges og basilikum

Hovedingrediens:
Fisk
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Krydr laksen med salt og peber og steg stykkerne i halvt olie og halvt smør på skindsiden i ca. 5-7 min. Vend laksen når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side.
  2. Bring en gryde med rigeligt, saltet vand i kog – men vent lidt med at tilsætte pastaen.
  3. Riv skallen af citronerne og pres saften. Riv osten fint. Bland citronskal, saft og ost med en gavmild mængde neutral olie eller GOD olivenolie. Smag blandingen til med salt og peber.
  4. Skyl aspargesene, kassér bunden og skær resten i tynde skiver.
  5. Skær basilikum i tynde strimler.
  6. Når laksen er stegt færdig tages den af panden. Tilføj lidt olie og lynsteg asparges i 30-60 sekunder.
  7. Kog nu pastaen efter anvisning på pakken. Dræn vandet fra pastaen i en si og hæld derefter pastaen sammen med citronblandingen. Vend også asparges og basilikum i pastaen. Smag efter om der skal mere salt og peber i pastaen. Tilsæt evt. en lille smule sukker, hvis den er for sur til din smag.
Anretning

Anret pastaen med stykker af stegt laks på toppen.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?