0
Citronstegt vadouvankrydret kyllingebryst med rødbede/kartoffelsalat med hasselnødder

Citronstegt vadouvankrydret kyllingebryst med rødbede/kartoffelsalat med hasselnødder

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rødbede/kartoffelsalat: Kog rødbederne møre i rigeligt saltet vand - det tager ca. 45 minutter! Giv de varme rødbeder et kuldechok under rindende koldt vand i et par minutter. Fjern top og bund på rødbederne ved at skære dem af. Smut skindet af resten, skær dem i mundrette stykker og læg dem i en skål. Skræl kartoflerne, skær dem i mundrette stykker og kog dem i saltet vand. Bland kartoflerne sammen med rødbederne. Soigner rødløg og hak dem fint. Vend dem i skålen sammen med friskhakket persille og saften fra ½ citron. Krydr med salt og peber og tilsæt lidt god olivenolie. Lad salaten trække lidt, mens du rister hasselnødderne på en tør pande ved medium varme til de er gyldne og begynder at dufte. Drys dem over salaten.

Kyllingebryst: Læg kyllingekødet i en skål og drys med vadouvan, lidt citronsaft og skal. Vend rundt så det hele bliver godt marineret. Brun dem med skindsiden nedad på en varm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent vendes kødet og brunes kort tid på den anden side. Læg dem i et ovnfast fad og steg dem færdige i en 200 grader var ovn i 6-8 min. Lad dem trække lunt i 4-5 min. før de serveres.

Rucola/avokado/tomatsalat: Skyl rucolaen i koldt vand og slyng den i en salatslynge. Læg den i en skål sammen med avokadostykker og halve cherrytomater. Dryp med lidt god olivenolie samt citronsaft, krydr med salt og peber og vend rundt.

Anretning: Anret kyllingekødet oven på rødbede/kartoffelsalaten og riv evt. citronskal over. Server rucolasalaten i en skål ved siden af.

FIF: Kødsaften i det ovnfaste fad fra kyllingerne smager skønt - vend den evt. rundt sammen med rødbedesalaten lige før du serverer.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Vadouvin er et krydderi med rødder i det sydlige Indien og det franske køkken. Det er ofte kendt som "fransk karry" på grund af dets anvendelse i fransk madlavning. Historien bag vadouvin er en spændende blanding af kulturel udveksling og handel mellem Øst og Vest.

Krydderiet har sin oprindelse i det sydlige Indien.

I det 18. århundrede begyndte franske kolonister at bosætte sig i Indien, og de blev fascineret af det rige udvalg af krydderier, der var tilgængelige der. De tog disse krydderier med tilbage til Frankrig, hvor de blev introduceret i det franske køkken. På denne måde begyndte den kulturelle udveksling mellem øst og vest, der formåede at forme vadouvin som vi kender det i dag.

Vadouvin er typisk lavet af en blanding af krydderier som spidskommen, korianderfrø, sennepsfrø, gurkemeje, nelliker og kanel samt tørrede løg og hvidløg. Den nøjagtige sammensætning kan variere afhængigt af opskriften og producenten.

I det franske køkken bruges vadouvin til at tilføje smag og kompleksitet til en række retter, herunder supper, saucer, kødretter og grøntsagsretter. Det har en unik smagsprofil, der kombinerer de krydrede, jordlige noter fra det indiske subkontinent med de delikate, raffinerede smag, der er karakteristiske for det franske køkken.

På denne måde repræsenterer vadouvin et smukt eksempel på, hvad der sker, når forskellige kulturer og kulinariske traditioner mødes og inspirerer hinanden til at skabe noget nyt og spændende.

Vadouvan indeholder: 20% Spidskommen, 20%sennepskorn, 20% gurkemeje,10%kardemomme, 10% chili, 5% bukkehornsfrø,  5% karryblade, 5% muskatnød og 5% nelliker.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?